Klicka_för_större_bild

KORGMARKISER
Effektivt solskydd för fönsterpartier på industriers offentliga byggnader, affärer, villor, restauranger, kontor samt hotell och liknande. Tillverkas i kraftigt utförande. Kan lätt seriekopplas till större anläggningar. Idealisk för svängda fönsterfoder. Monteras på vägg eller på fönsterkarm. Markisen manövreras manuellt med lina, vev eller med motor.

Måttagning:
Boka tid för mätning.

Material
Stativet består av naturanodiserade strängpressade aluminiumprofiler och med detaljer i pulverlackerat pressgjutet aluminium (t ex beslag och gavlar) eller polymera material (t ex ändskydd). Skruvar, axlar och lager är av rostfritt alt. förzinkat stål respektive oljebrons. Armarna ar försedda med kraftiga inbyggda fjädrar. Lackerade detaljer är vita i RAL 9010 som standard, men kan även liksom stativet i övrigt, specialbeställas i valfri RAL-kulör. Markisduken är av Leacril markisväv som består av 100% polyakryl-fiber med fluorkarbonimpregnering. Ljushärdighet ar 7-8 av 8.

Montering
Monteras enkelt på vägg eller i fönster foder.

Manövrering
Manuell med vev, lina. eller Med elmotor, styrd med strömbrytare, fjärrkontroll, automatik eller med en kombination av dessa.

Tillbehör
Seriekoppling med strömbrytarna.

Miljöinformation
Markisen är återvinningsbar med undantag for Markisduken samt några mindre detaljer som t ex rostfria skruvar och axlar. Markisduken avger vid förbränning hälsovådlig rök. For eventuell elektrisk utrustning och annan mer detaljerad information kontakta persienner.se

Motorer och Automatik
Markisen kan förses med elektrisk motor som monteras osynlig och skyddad inuti markisröret. En motordriven markis kan styras på olika sätt: Manuellt med strömbrytare inomhus (ingår i standardutförandet), med strömbrytare utomhus eller med fjärrkontroll. Halvautomatiskt med fjärrkontroll. Markisen körs ut manuellt med fjärrkontroll men är kopplad till en vindvakt som drar in markisen vid för stark vind. Helautomatisk med solgivare och vindvakt. Markisen fälls ut när solen kommer fram och dras in när vinden blir för stark. Kan kombineras med fjärrkontroll. Något av ovan i kombination med tidstyrning. Vid flera markiser kan man välja mellan individuell styrning av varje markis och samtidigt styrning av alla markiser eller båda delar.